Radna grupa ispituje da li prodavnice treba da rade nedeljom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić doneo je rešenje o formiranju radne grupe čiji je zadatak sagledavanje svih aspekata eventualne odluke o zabrani rada trgovinskih objekata nedeljom.

Radna grupa će u narednom periodu sačiniti analizu efekata primene odluke o zabrani rada nedeljom u državama Evropske unije koje su se odlučile na taj potez, ali će u obzir biti uzeti i drugačije modele.

"Eventualna odluka o zabrani rada nedeljom mora biti pravno utemeljena, kako Srbija ne bi ponovila greške nekih drugih država gde je, kao na primer u Hrvatskoj, takvo rešenje bilo predmet spora pred Ustavnim sudom", saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Kako se ističe, Ministarstvo će uraditi sveobuhvatno istraživanje u koje će biti uključeni trgovci, dobavljači, potrošači i radnici u trgovini, kako odluka ne bi bila doneta "preko kolena".

"Eventualna zabrana rada trgovinskih objekata nedeljom ne sme biti politička odluka već rezultat dijaloga o traženju najboljeg rešenja, i da će u obzir biti uzeti ekonomski interesi trgovaca i potrošača, kao i socijalni položaj radnika zaposlenih u trgovini", napominje se u saopštenju Ministarstva.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво