Izvinjenje Srpskog telegrafa zbog teksta o otmici Monike Karimanović

Dnevni list Srpski telegraf saopštio je da se povodom objavljivanja delova iskaza Ninoslava Jovanovića izvinjava pre svega njegovoj žrtvi devojčici Moniki Karimanović i njenoj porodici, a potom i javnosti koju je iskaz potresao.

Namera redakcije, kako se navodi u saopštenju Srpskog telegrafa, nije bila da se pričini dodatna šteta žrtvi, već da se Jovanović ovog puta ne izvuče za teška krivična dela, izađe na slobodu i ponovi isti zločin.

Srpski telegraf smatra da, bez obzira na to što i svetski mediji izveštavaju na sličan način kada su u pitanju isti ili slični zločini, to ne treba da bude opravdanje ili izgovor.

"Ako smo i samo jednog čoveka uznemirili i povredili ovim tekstom, dovoljan je razlog da uputimo izvinjenje", ističe se u saopštenju.

Ranije danas, Ministartvo kulture i informisanja ocenilo je da današnje naslovne strane pojedinih tabloida predstavljaju samo dno medijskog nemorala i bestidnosti.

Takođe, pisanje pojedinih medija osudili su i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i Udruženje novinara Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво