Vulin na Božić u Kopnenoj zoni bezbednosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, proveli Božić sa pripadnicima Vojske Srbije na bazi "Trmka“ u Kopnenoj zoni bezbednosti nedaleko od Kuršumlije.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istakao da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti redovno i da nema ugrožavanja bezbednosti naših ljudi i teritorije.

Prema njegovim rečima, svi pripadnici Vojske Srbije obavljaju sve svoje zadatke u skladu sa planom i u skladu sa naređenjima više komande.

"Svi pripadnici Vojske Srbije i danas, bez obzira što je praznik, čuvaju naš način života, čuvaju našu teritoriju i garantuju da će vladavina prava, vladavina zakona, da će svačija imovina i svačija čast biti sačuvana i da će svaki građanin Srbije moći ove praznične dane da provede sa svojom porodicom", istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, stanje u Kopnenoj zoni beznednosti je mirno, i život na bazi se odvija u skladu sa planom.

Komandir baze "Trmka" poručnik Aleksandar Čanak istakao je da je zadatak pripadnika Vojske Srbije angažovanih na toj bazi obezbeđenje administrativne linije i kontrola Kopnene zone bezbednosti.

"Kao i svakog drugog dana, i danas na dan Božića, mi izvršavamo naše zadatke u skladu sa naređenjima pretpostavljene komande", istakao je poručnik Čanak.

Božić sa svojim kolegama na bazi "Trmka" provodi i stariji vodnik prve klase Hadži Milan Stojanović, koji je na dužnosti komandira streljačkog odeljenja.

"Zadatke izvršavamo u Kopnenoj zoni bezbednosti, i na današnji praznik, naši zadaci su očuvanje mira u našoj zemlji", naglasio je stariji vodnik Stojanović čestitajući Božić svima tradicionalnim pozdravnom "Hristos se rodi!".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво