Srećna Nova godina!

Građani Srbije dočekali su 2020. godinu na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima uz najlepše želje.

U prestonici, kao i u mnogim gradovima, organizovan je svečani doček na trgovima uz muzički program.

Stanovnike Beograda i sve njegove goste u novu godinu uvela je Lepa Brena. Prvi put do sada, Beograđani su za doček Nove godine mogli da vide spektakularni vatromet i iznad reke Save, ispaljen iz parka Republike Srpske.

U Novom Sadu građani su u 2020. ušli uz Bajagu.

Na Zlatiboru u snežnoj i prazničnoj atmosferi veselilo se u hotelima, a na prepunom Kraljevom trgu u Novu godinu ušlo se sa trubačima iz Sirogojna. Zlatibor je ugostio više od 50.000 ljudi.  

Valjevci su u Novu godinu ušli uz trubače Dejana Petrovića, gradski trg je bio je pun a provod zagarantovan.  

Veselo je bilo i u Požarevcu, na gradskom trgu dolazak 2020. slavilo je više od pet hiljada ljudi. 

Nišlije je zabavljao Željko Samardžić, a Čačani su u Novu godinu ušli uz zvuke roka i vatromet u ponoć, a nastupilo je Atomsko sklonište.

U Leskovcu je novogodišnji koncert održao Željko Vasić, a u Pirotu Goca Tržan. Borane je zabavljao Tropiko bend.

Više od 5.000 Subotičana dočekalo je Novu godinu u dobrom raspoloženju na glavnom gradskom trgu uz atraktivni vatromet i valcer "Na lepom plavom Dunavu". Posetioce je su zabavljali Alen Ademović sa bendom i tamburaški ansambl "Ravnica".

Somborci su se veselili uz bivšeg člana Bjelog dugmeta Alena Islamovića.

I u jagodinskim restoranima novogodišnje zabave su trajale do jutarnjih sati. A posebno dobra atmosfera bila je na gradskiom trgu.

Zrenjaninci su ove godine mogli da biraju gde će slaviti. Restorani su bili puni, zadovoljni i ugostitelji i gosti. Uglavnom mlađi su bili na gradskom trgu i u Novu godinu ušli uz rok muziku.

Neki gradovi odustali su od organizovanog dočeka i odlučili da novac preusmere u humanitarne svrhe, između ostalih Vranje, Novi Pazar, Vršac, Šabac...

Veselo je bilo i u drugim gradovima, a mnogi su slavili i porodično, u svom domu. 

Slavlje se u mnogim gradovima nastavlja i tokom 1. januara – takozvana repriza. U Beogradu se tradicionalno organizuje manifestacija "Ulica otvorenog srca".

Prvi i drugi januar su neradni dani u Republici Srbiji. 

U novu, 2020. godinu zakoračili su i stanovnici širom sveta. Prvi su je dočekali građani pacifičkih država Samoa i Kiribati, a poslednji će 1. januar dočekati u Američkoj Samoi i na ostrvu Nijue.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво