Svečano otvorena novoizgrađena Palilulska pijaca

U Beogradu je svečano otvorena novoizgrađena Palilulska pijaca. Pijaca se prostire na više od 12.000 kvadrata, ima dva nivoa parkinga sa 80 mesta, 50 tezgi za voće i povrće i veliki supermarket.

Pijacu su otvorili zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić i direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić.

Vesić je istakao da Palilulska pijaca predstavlja najmoderniju tržnicu u ovom delu Evrope.

"Ona označava novi koncept izgleda gradskih pijaca i da bi pijace mogle da izdrže konkurenciju supermarketa, one ne mogu da budu samo mesto gde se kupuje voće i povrće, već treba da ponude i druge pogodnosti. Tako su to mesta gde se može popiti kafa, kupiti suvenir i druga vrsta robe, a da pritom ostanu ono što su oduvek i bila, mesta okupljanja svih građana", rekao je Vesić.

Naveo je da izgled pijace predstavlja pobedničko rešenje konkursa koji je Grad Beograd raspisao pre četiri godine i tri arhitekte su za primer uzele pijacu Rambli u Barseloni, koja je jedna od najvećih u Evropi.

Govoreći o investicijama u ovu pijacu, Vesić je podsetio da je ona koštala 1,5 milijardi dinara.

"Ona se prostire na 12.689 kvadrata, ima dva nivoa parkinga sa 80 mesta, 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 72 modularna lokala i veliki supermarket. Čeka nas i rekonstrukcija Kalenićeve pijace. Ona neće biti potpuno zatvorena poput ove, ali će biti pokrivena. Potom slede rekonstrukcije Bajlonijeve, Senjačke i Vidikovačke pijace koje će biti rekonstruisane po sličnom modelu", rekao Vesić.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić izrazio je zadovoljstvo novim izgledom Palilulske pijace.

"Mi ulepšavamo Beograd i želimo da Palilula izgleda lepše. Ovaj događaj smatram krunom mandata, jer smo postigli da od jednog rugla, kakvo je bilo nekada, ova pijaca danas bude jedna od najlepših u Evropi. Danas se ovde može uživati i videti koliko se naš grad menja nabolje", naglasio je Jovičić.

Nakon svečanog otvaranja, na prostoru Palilulske pijace održan je raznovrstan zabavni program, organizovane su aktivnosti za decu – druženje sa lutkama iz Pozorišta "Pinokio", druženje sa Deda Mrazom i slikanje sa njim, kreativni kutak – radionica za decu u organizaciji "Čigri", kao i promocija starih umetničkih zanata udruženja "Naše ruke", dok su mališani hora "Čarolija" uz muzičke numere delili paketiće "Gradskih pijaca".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво