Preminula majka braće Karić

Danica Karić, zamonašena u Pećkoj patrijaršiji kao mati Angelina, majka Bogoljuba, Dragomira, Sretena i Zorana Karića i Olivere Karić Nedeljković, preminula je u Beogradu u 102. godini.

Rođena je 20. januara 1918. godine u đakovičkoj trgovačkoj porodici Kuzmanović, a udajom za Janićija Karića preselila se u Peć, saopštila je Karić fondacija.

"Shodno staroj srpskoj tradiciji, pošto je umro njen suprug Janićije Karić, Danica Karić se, dobivši blagoslov od patrijarha Irineja, potkraj 2011. godine zamonašila u Pećkoj patrijaršiji, i kao mati Angelina posvetila ostatak života crkvi", navodi se u saopštenju.

Mati Angelina biće sahranjena u subotu, 4. januara, u porti Pećke patrijaršije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије