Instaliraj aplikaciju i pruži korak za Roditeljsku kuću

"Pruži korak" – tako se zove aplikacija koju je dovoljno da instalirate i da samo koračanjem pomognete da se izgradi Roditeljska kuća za porodicu dece obolele od raka. Koraci se preračunavaju u novac i za sada je prikupljeno 50 miliona dinara! Biće više, jer akcija traje do Nove godine.

U oktobru smo postali prva država u svetu čiji su građani prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe. Prijatelji i volonteri Nacionalne organizacije roditelja dece obolele od raka pešačili su od Niša do Beograda. Cilj je bio da korake pretvore u novac neophodan za izgradnju Roditeljske kuće. Mnogi su tada instalirali aplikaciju "Pruži korak" i počeli češće i više da pešače.

"Baš zbog toga što se toliko ljudi mobilisalo na šetnju, što se pešadija regrutovala, tako verna ekipa, sponzori, donatori, koji sponzorišu korake su to prepoznali kao nešto što je odjeknulo, tako da je to uzročno-posledična veza", kaže Bogdan Stevanović.

I Tamara i Bogdan su se nadali da mogu da nas pokrenu, ali i sami su iznenađeni velikim interesovanjem. Pojedini su sumnjali da nas preko aplikacije neko prati, drugi da novac neće otići gde treba.

"Mnogo je lepo kada imaš samopouzdanje, savest, kada znaš da radiš pravu stvar iz pravih razloga i znaš da sve ono što si pokrenuo i zašto si pokrenuo, da će otići u svrhu gde je namenjeno. Nadam se da pošto smo probudili toliko ljudi, da smo probudli i poverenje u njima", ističe Tamara Klarić, volonterka NURDOR-a.

Već u prvim danima Nove godine saopštiće koliko je novca prikupljeno i kada počinje gradnja Roditeljske kuće u Beogradu. Do tada, ukoliko niste, instalirajte aplikaciju i neumorno pešačite.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво