Hočevar čestitao Božić patrijarhu Irineju i vernicima

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju, sveštenstvu, monasima i svim vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru i poželeo im da ih praznovanje rođenja Isusa Hrista ispuni "blagodetima, mirom i radošću".

Stanislav Hočevar je u pismu patrijarhu Irineju naveo da je 2019. godina za SPC bila značajna i inspirativna i prilika za, kako kaže, razmišljanja, studije, susrete i gledanje u budućnost.

"Dok se spominjemo vremena i istorije, radosno otkrivamo da je ovaploćena Reč Božja ušla u istoriju, s nama se sjedinila i tako za nas postala Put, Istina i Život. Tog čudesnog ulaska Večnoga u našu prolaznost spominjemo se upravo ovih dana kada na različite načine, ali sa istim sadržajem, istom verom, nadom i ljubavlju proslavljamo neizrecivu Tajnu Božjega porođenja"', istakao je Hočevar u čestitki Irineju.

U svoje i u ime Beogradske nadbiskupije Hočevar je poželeo patrijarhu i svim članovima Srpske pravoslavne crkve da ih Bogomladenac prati u 2020.godini i ispunjuje svetošću i ljubavlju.

"Čvrsto se nadamo da ćemo sve više i više zajedno svedočiti za Njegovu svetu prisutnost među nama i svim stanovnicima Zemlje, ali osobito naše. Ponovno omogućavati susret s Njime. Samo On zna šta je u čoeku i zašto samo On može da svaku ljudsku ličnost ispuni smislom, ljubavlju, nadom i mudrošću", naveo je Hočevar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи