Carina dobila još jednog službenog psa, O'Nil uskoro na prvim zadacima

Uprava carina je bogatija za još jednog službenog psa, koji je u prisustvu ambasadora Francuske Žan-Luja Falkonija i direktora Uprave carina Miloša Tomića predat na korišćenje carinskoj službi Srbije. Reč je o rasnom labradoru po imenu O'Nil koji će uskoro, nakon uspešnog prilagođavanja novom okruženju, krenuti na svoje prve radne zadatke.

Zahvaljujući temeljnom radu sa službenim psima, u čemu carinska administracija Francuske ima bogato iskustvo, pas je u roku savladao specijalističku obuku za otkrivanje krijumčarenih narkotika u Nacionalnoj carinskoj školi u La Rošelu u Francuskoj.

Na svečanoj primopredaji novog carinskog psa prisutnima su se obratili Žan Luj Falkoni, ambasador Francuske i Miloš Tomić, direktor Uprave carina Srbije.

Pomoćnik direktora carinske administracije Francuske Sedrik Oržere istakao je značaj i kvalitet saradnje srpske i francuske carine koja se ogleda i u razmeni iskustava u svim oblastima i konkretnim projektima, kao što je današnja donacija službenog psa.

Uprava carina Srbije za sada raspolaže sa šest službenih pasa, ali se očekuje da u vrlo kratkom roku, novooformljeni Odsek za kontrolu uz pomoć službenih pasa ima dvadesetak obučenih pasa.

Crni labrador O'Nil će na granici pomagati carinicima u otkrivanju droge, pa će pored krijumčara duvanskih proizvoda, za koje su do sada specijalizovana dva psa, i krijumčari narkotika imati razloga za brigu.

Podsetimo da carinske administracije Srbije i Francuske povezuje plodna, višedecenijska saradnja.

Tako je sredinom jula ove godine, tokom posete predsednika Emanuela Makrona Srbiji, potpisano Pismo o namerama dve carinske administracije u kome se naglašava važnost dobre saradnje i uzajamne pomoći dveju zemalja u suzbijanju carinskih prekršaja, kao i neophodnost nastavka takve prakse u godinama koje slede.

U duhu tog dokumenta, donacija novog službenog psa je još jedna potvrda iskrenog prijateljstva i izuzetne saradnje carinskih administracija Srbije i Francuske navodi Uprava carina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво