Studentske konferencije prilika za razmenu znanja i druženje

Osim za odmor i rekreaciju studenti odmarališta koja su im namenjena sve češće koriste i za održavanje konferencija. U nedelji za nama okupili su se akademci iz regiona na Međunarodnoj studentskoj konferenciji o sportu.

Povezivanje studenta srodnih fakulteta i interesovanja pokazalo se kao dobra ideja. Već četiri godine sastaju se akademci koji su za svoju profesiju odabrali sport i fizičko vaspitanje.

"Saradnja je odlična, i to mi je drago, zato što imamo saradnju sa Zagrebom, Splitom, Mostarom, Novi Sadom, Nišom", kaže Milica Škrbić sa Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta iz Banjaluke

"To što imamo često ova druženja mnogo znači našim studentima, takođe i za sticanje novih znanja", naglašava Škrbićeva.

Martin Ivanković sa Sveučilišta u Zagrebu kaže da je stekao prijatelje za ceo život, koje ne može ništa nadomestiti niti oduzeti. "I ta strana formalnog obrazovanja, kroz ovakve stvari, niko od učesnika ne dovodi u pitanje, kaže Ivanković.

Aleksandar Vićentijević sportski direktor Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu ukazuje da je glavni cilj umrežavanje svih studenata kako bi razmenivali i unapredili svoje znanja i videli kako se radi na drugim univerzitetima.

Planova ima još.

Doktorand fakulteta za sport u Ljubljani Klemen Krejač najavljuje da će se sledećeg leta održati Difovijada. Mislim da mnogi ljudi ne znaju koliko su to bitne stvari i mi ovim događajima to širimo, dodaje Krejač.

"Sledeće godine imamo mali jubilej i mi se iskreno nadamo da ćemo naredne godine transformisati ovu konferenciju koja će biti otvorena za sve i već imamo najavljene goste predavače iz Nemačke i Turske", ističe sportski direktor Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Miloš Obradović.

A teme koje interesuju akademce su: preduzetništvo u sportu, kako investitoru predstaviti sportske projkete, kako koristiti fondove Erazmus plus programa, zdravlje, dijabetes i sport, Evropske univerzitetske sportske igre 2020. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar