Ministarstvo odbrane: Bojović nije u Vojsci Srbije od 2016.

Ministarstvo odbrane je, povodom izjava potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića o slučaju "Jovanjica", saopštilo kako kod Aleksića "prepoznaje zlu nameru" da naškodi vrhovnom komandantu i Vojsci Srbije, Ministarstvu odbrane i ministru odbrane i najavilo da će prinuđeno da zaštitu časti svojih pripadnika zatraži na sudu.

Reagujući na izjavu Aleksića u vezi sa hapšenjem Vuleta Bojovića, Uprava za odnose s javnošću Ministarstva odbrane u saopštenju dostavljenom Fonetu ističe da Bojović nikad
nije bio pripadnik tog ministasrtva.

"Ministarstvo odbrane prepoznaje zlu nameru Miroslava Aleksića da pokuša na bilo koji način naškoditi vrhovnom komandantu Vojske Srbije, Vojsci Srbije, Ministarstvu odbrane i ministru odbrane. To je jedini razlog zašto bi na bilo koji način Miroslav Aleksić povezivao Vuleta Bojovića sa Ministarstvom odbrane", naglašano je u saopštenju.

Ističe se da "Vule Bojović nikada nije radio u Ministarstvu odbrane, a nije ni pripadnik Vojske Srbije još od 2016. godine".

Bojović je, prema podacima Ministarstva odbrane, "u Vojsci Srbije bio profesionalni vojnik u činu razvodnika".

Svako dovođenje Bojovića "i njegovih činjenja ili nečinjenja sa Ministarstvom odbrane ili Vojskom Srbije brutalni je pokušaj blaćenja vojske i svih njenih pripadnika. Ministarstvo odbrane je prinuđeno da zaštitu časti svojih pripadnika zatraži na sudu", naglašeno je u saopštenju.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je od ministra odbrane Aleksandra Vulina i tužilaštva za organizovani kriminal da odgovore da li je jedan od uhapšenih u "aferi Jovanjica" radnik Ministarstva odbrane od 2012. godine i na kojim poslovima radi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи