Most koji je izbrisao opštinske međe

Kako je najavljeno, nova deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Obrenovca do Surčina biće otvorena 18. decembra. U Surčinu će se put završavati velikom petljom, na koju će se povezati planirana deonica do Bežanijske kose, koja će rasteretiti centar Surčina od saobraćajnih gužvi.

Mostovi spajaju obale, ljude i opštine. Znaju to dobro čelnici Obrenovca i Surčina. Kažu, novi most preko dve reke, Save i Kolubare, izbrisao je, praktično, opštinske međe.

Most je omogućio i završetak auto-puta "Miloš Veliki" u jednom pravcu, do Surčina. Čiji meštani očekuju brže kretanje i otvaranje firmi.

Stanovnici Surčina se žale na dugotrajno putovanje iz sremskih sela prema glavnom gradu, kroz centar Surčina i naselje Ledine gde je uvek velika gužva. Tuda prolaze i teretni kamioni prema obilaznici, a za koji dan sve će rasteretiti ogromna petlja pokraj Surčina.

Predstavlja početak ili kraj auto-puta "Miloš Veliki". Teško je sagledati je jednim pogledom, a izgrađena je neverovatno brzo – za dve i po godine. Uz umeće celokupne naše putne industrije, petlja je veza za tri auto-puta i obilaznica, bez silaska na lokalne puteve, a i sami Surčinci brže će do Novog Beograda, ali uz malo više strpljenja.

I dok se od petlje vozimo novom deonicom auto-puta prema mostu i Obrenovcu, predsednik opštine Surčin nam pokazuje i mesto blizu Jakova, gde će žitelji sremskih mesta moći da se uključe na auto-put prema Beogradu ili da se isključe kada se vraćaju kući. A sam most preko Save i Kolubare završen. Jednostavan, i kao takav lep, a privredni značaj ogroman.

Nema ni putarine između Obrenovca i Surčina. Nema ni potrebe da mnogi Beograđani putuju kroz Barič i Umku da bi stigli do auto-puta za Čačak. Nova petlja im je mnogo bliže.

Auto-put ima ime, a most? Ako ćemo kroz istoriju, na ovom mestu je Prva srpska armija, u Prvom svetskom ratu, prešla na Austrougarsku teritoriju, pod komandom vojvode Petra Bojovića. Eto ozbiljnog predloga za ime mosta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи