UNS poziva SNS da se jasno ogradi od postupka Simonovića

Udruženje novinara Srbije protestuje zbog pretnje koju je Dragoljub Simonović, optuženi za naručivanje paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, uputio zameniku javnog tužioca Predragu Milovanoviću na današnjem ročištu, navodi se u saopštenju UNS-a.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, Simonović je tokom suđenja Milovanoviću rekao da "može da mu se desi da ne bude tužilac".

UNS protestuje što je sudija Slavko Žugić dozvolio Simonoviću da preti javnom tužiocu i da vređa kolegu Jovanovića da je "dekica koji nema uticaja", "nepismen", "osoba sa psihološkim problema", "notorni lažov", a redakciju "Žig infa" da je "reketaška organizacija".

UNS poziva Srpsku naprednu stranku da se jasno ogradi od postupka svog funkcionera i da ga hitno smeni sa svih stranačkih funkcija.

Udruženje novinara Srbije smatra da je neprihvatljivo da stranački funkcioner preti javnom tužiocu koji zastupa državu u najtežem slučaju napada na novinara u poslednjih 12 godina.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара