Ratluk sa malinom jači od otkaza

Tatjana Nikolić Pantović je ostala bez posla i postala deo statistike koja pokazuje da je na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje više od 85.000 žena starijih od 50 godina. Samo ove godine bez posla je ostalo 16.366 žena. Najviše njih, oko 13.000, dobilo je otkaz.

Tatjana je bila jedna od 80 zaposlenih u Privrednoj komori Srbije koja je 2016. godine proglašena za tehnološki višak i dobila otkaz. 

"Ostati bez posla u 51. godini sa dva studenta i kreditom za kuću u današnje vreme je baš strašno", kaže Tatjana.

Tatjani je to bio prvi posao i jedini za 30 godina staža.

"Taj dan, dan D, koji nikada u životu neću da zaboravim, čula sam na spratu, telefoni su zivkali, izašla je lista tehnološkog viška i to sam pročitala sećam se dobro u 4.20 da sam bila na spisku sa nas 80 starih radnika koji su dobili otkaz", priča Tatjana.

Kaže da ne zna kako je došla kući, jer je bila u neviđenom šoku. 

"Ja sam prvo mislila da to krijem od mojih, iskreno rečeno, jer sam mislila da to ne može da se desi", napomenula je Tatjana.

Sa jednom platom, dva studenta i kreditom za kuću, nije bilo lako. Bio je to veliki šok za porodicu, kaže Tatjana, ali baš oni su joj pomogli da izađe iz depresije, da se oporavi i razmisli o tome kako dalje.

"Radila sam jedno vreme u kol centru, ali poslodavac mi je rekao da ne znam to da radim dobro, vratila sam se i rekla šta dalje", priča Tatjana.

Deca su je hrabrila da iskoristi svoje dugogodišnje iskustvo u radu na sajmovima širom sveta i tako je ponudila Srbiji novi proizvod – ratluk sa sušenom malinom. U tome joj je, ne krije, pomogao kum Žika oko recepta, deca su uradila dizajn i krenulo je.

"Srpske maline su brend u svetu i onda sam došla do zaključka da napravim ratluk od maline koji ne postoji kod nas", ističe Tatjana.

Za ratluk sa sušenom malinom dobila je brojne nagrade. 

"Nije ni bitno što sam ostala bez posla, ja sam nastavila nešto, to se razvija. Ako me neko potopi, ja ću opet da isplivam gore", poručuje Tatjana.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи