Trivan apeluje da se kotlarnice ne lože na gume i ulja

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže za RTS da će budžet njegovog ministarstva 2020. biti za 27 odsto veći nego ove godine. Na pitanje da li će nam i vazduh, koji je ovih dana ponovo jako zagađen, biti za 27 odsto čistiji – kaže da neće, ali da se radi na tome.

Vazduh u Beogradu je danas dobar, ali je prethodnih dana bio zagađen. Slična situacija je bila i u oktobru, kada se čekala promena vremenskih prilika da bi se vazduh "očistio".

Ministar Goran Trivan je, gostujući u Beogradskoj hronici, rekao da se na problemu zagađenja radi, ali da je to problem sa kojim se suočavaju ceo region i Evropa.

"Treba da budemo svesni ovaj problem traje desetinama godina, da smo temeljno zapustili zemlju", rekao je Trivan.

Poseban problem predstavljaju individualne kotlarnice.

"Apelujemo na one koji imaju individualne porodične kotlarnice, da ih ne lože na način koji nije dobar, da ne lože gume, da ih ne koriste kao energent, i da ne koriste ulja za loženje jer je to mnogo toksično", rekao je Trivan.

Smatra da se javno mnjenje, kada je reč o zaštiti životne sredine, menja i da je na njegovom ministarstvu da stvori odgovarajući milje.

Kaže i da dolaze bolja vremena, a da će budžet za ekologiju 2020. godine biti za 27 odsto veći nego ove godine.

Na pitanje novinarke da li to znači da će nam i vazduh biti za 27 odsto bolji – Trivan kaže da neće, ali da će se na tome raditi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво