Nastavlja se štrajk u Pošti

Pregovori o povećanju plata radnicima u JP "Pošta Srbije" nastavljaju se danas, nakon što proteklih dana nije postignut dogovor o procentu povećanja zarada ni kome će u tom javnom preduzeću biti uvećana mesečna primanja.

Sindikati se zalažu za to da najveće povećanje dobiju oni sa najnižim primanjima u "Pošti Srbije", dok poslodavac predlaže da svi zaposleni dobiju povećanje od deset odsto.

U tom slučaju bi, kako se navodi, za zaposlene na tehnološkim poslovima, njih 12.500, povećanje iznosilo oko 13,1 odsto, počev od zarade za januar naredne godine.  

Štrajk dela radnika u ovom preduzeću i dalje traje pa se pošiljke iz distributivnog centra ne prosleđuju na adrese primalaca.

Predstavnici Vlade Srbije, poslodavca, dva reprezentativna sindikata i predstavnici zaposlenih, proteklih sedam dana razgovaraju i o raspodeli dobiti preduzeća i stanju u "Poštama Srbije".

Novosti su prethodno javile da nije postignut dogovor na sastanku koji je sinoć održan u Vladi Srbije.

Navedeno je da radnici sa srednjom školom trenutno primaju u proseku po 39.000 dinara, a ponuđeno im je povećanje do najviše 45.000 dinara.

broj komentara 87 pošalji komentar
(četvrtak, 12. dec 2019, 17:29) - anonymous [neregistrovani]

Evo ja

I ja cekam karticu neke banke od 29.11. ali ipak podrzavam radnike poste. Sta je jedna kartica prema njihovoj borbi da pristojno zive !

(četvrtak, 12. dec 2019, 16:15) - anonymous [neregistrovani]

Zalosno

Dala bi ja svima njima otkaze pa neka štrajkuju kući bez para ...kao da je većina u Srbiji zadovoljna ...sve te smeniti i zameniti ..štrajkuju po narodu ne po državi...

(četvrtak, 12. dec 2019, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

Da podrzavamo strajk?

Kako da podrzavam strajk poste kada ja ne mogu da radim jer mi taho kartica ne moze biti isporucena jer je post express u strajku sa postama? Znaci ispada da i ja strajkujem sa njima a vozac kada ne vozi nema para.

(četvrtak, 12. dec 2019, 12:05) - anonymous [neregistrovani]

kakav smo mi narod

umesto što osuđujete radnike pošte bolje ih podržite pa kakvi god da su razlozi za štrajk, pa sutra podržite nastavnike i lekare i sve kojima podrška treba, doći će vaš red da vas podržavamo, samo tako možemo nešto promeniti
ali ne, srbi samo sebe gledaju i nikada se nećemo promeniti.

(četvrtak, 12. dec 2019, 12:04) - anonymous [neregistrovani]

Sramots

Slazem se sa radnicima svima treba platu povećati, ali znate li vi da gro ljudi imaju i manje od 300 eura na zalost!! Primali pakete nisu obavestili da, su u strajku bar kod nas plati danas, a posalji juce.. Zelim da ostvarite vase zahteve ne samo vi nego svi da zivimo normalno! Neka celinci vide sta se desava....

(četvrtak, 12. dec 2019, 11:35) - anonymous [neregistrovani]

Sali se

Verovatno se neko sali sa nama? Ne razumem komentar. U kojoj zemlji je ovo neto plata postara? Hvala

(četvrtak, 12. dec 2019, 09:42) - anonymous [neregistrovani]

Ko radi za 200 - 300 evra?

Ne pricati svasta, molim.
U ovom trenutku, ja kao postar sa 11-togodisnjim stazem u stalnom radnom odnosu zaradjujem NETO 54,400din (zaokruzeno). Na tu cifru dodajte i "baksis" od isplate penzija - retko ko ostavi manje od 100din, a ima i onih koji "caste" i citavih 500! I tako dva puta mesecno.
E ovo vam je najpostenija izjava o zaradi postara, tek da znate...
Sve ostalo je politika.

(četvrtak, 12. dec 2019, 09:23) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Dokle god ovako razmislja narod u Srbiji u istoj nikada nece biti bolje!!!

(sreda, 11. dec 2019, 20:24) - anonymous [neregistrovani]

Kakvi komentari

Nadam se samo da će istrajati u štrajku! Da li bi ikome trebalo da bude normalno da radi za 200-300 evra? To što neko radi za još manje para, samo je tužna realnost u kojoj živimo i NIKAKO ne može biti opravdanje za nerazumevanje ovih ljudi. Umesto da ih podržite, vi se mirite sa lošom situacijom i napadate one koji pokušavaju da se izbore za nešto bolje. 

(sreda, 11. dec 2019, 19:56) - Marina [neregistrovani]

Posta strajk

Stvarno sramota! Treba li gradjani da trpe, zato sto je postarima mala plata?! Njima je sve malo. Bilo bi lepo da se nama isporuce nase posiljke, a oni neka strajkuju koliko hoce!