Baka Olga sa 77 godina nosi sina na plećima

Iako, zbog cerebralne paralize, od rođenja nepokretan, 59-godišnji Predrag Bošković iz Mušića kod Kosjerića, uz podršku 77-godišnje majke, koja ga od rođenja nosi na plećima, uspešno pobeđuje životne prepreke. Obrađuje drvo, izrađuje nameštaj, bavi se pirografijom, druži se, i uz podršku porodice, rodbine, komšija i kosjerićkog Centra za socijalni rad, kako kaže, "živi punim plućima".

Prvi, ali i svi naredni koraci u gotovo šest decenija života Predraga Boškovića, bili su uz njenu snažnu majčinsku ljubav, podršku i pomoć.

"Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen", ispričao je Predrag.

Olga Bošković, Predragova majka, kazala je da je bilo lakše dok je bio manji.

"E sad, kako je veći... Nije lako volikog čoveka dignuti na leđa i nositi i sve, ali šta ćeš, tako mi je Bog valjda usudio, pa nemam kud, moram", rekla je Olga.

Uz sve obaveze u domaćinstvu na selu, uprkos krhkoj građi i godinama, Olga prati Predragova interesovanja, kojih se zbog bolesti nije odrekao.

"Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka", dodaje Olga Bošković.

Predrag je, kaže, uvek nalazio neku satisfakciju u životu, utehu u drvetu.

"Radim sa drvetom. Ja idem da radim kao da sam dogovorio ogroman posao, ja moram da završim to danas, ja volim da radim", priča Predrag.

Do novih, životnih pobeda, Predrag jednom, levom rukom stvara, planira i priželjkuje svadbu bratanica.

"Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti", kazao je Predrag.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво