Baka Olga sa 77 godina nosi sina na plećima

Iako, zbog cerebralne paralize, od rođenja nepokretan, 59-godišnji Predrag Bošković iz Mušića kod Kosjerića, uz podršku 77-godišnje majke, koja ga od rođenja nosi na plećima, uspešno pobeđuje životne prepreke. Obrađuje drvo, izrađuje nameštaj, bavi se pirografijom, druži se, i uz podršku porodice, rodbine, komšija i kosjerićkog Centra za socijalni rad, kako kaže, "živi punim plućima".

Prvi, ali i svi naredni koraci u gotovo šest decenija života Predraga Boškovića, bili su uz njenu snažnu majčinsku ljubav, podršku i pomoć.

"Majka me je nosila na leđima u školu i iz škole, majka je podelila život sa mnom, takoreći i ona živi dva života na neki način, moj i njen", ispričao je Predrag.

Olga Bošković, Predragova majka, kazala je da je bilo lakše dok je bio manji.

"E sad, kako je veći... Nije lako volikog čoveka dignuti na leđa i nositi i sve, ali šta ćeš, tako mi je Bog valjda usudio, pa nemam kud, moram", rekla je Olga.

Uz sve obaveze u domaćinstvu na selu, uprkos krhkoj građi i godinama, Olga prati Predragova interesovanja, kojih se zbog bolesti nije odrekao.

"Ja njega tu iznesem i dodam mu sve što mu treba, turim tu, a kolica su imala neka al‘ on ne može, gde ćemo mi tu kolica, ne može, nudilo je Socijalno, neka", dodaje Olga Bošković.

Predrag je, kaže, uvek nalazio neku satisfakciju u životu, utehu u drvetu.

"Radim sa drvetom. Ja idem da radim kao da sam dogovorio ogroman posao, ja moram da završim to danas, ja volim da radim", priča Predrag.

Do novih, životnih pobeda, Predrag jednom, levom rukom stvara, planira i priželjkuje svadbu bratanica.

"Da je majka uz mene živa i zdrava, bar ovoliko koliko je sad. A dokle ćemo moći i ja i ona, to ćemo videti", kazao je Predrag.

broj komentara 22 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. dec 2019, 11:00) - Grkinja [neregistrovani]

Pomoć

A niko iz okoline niti vlada ne može priuštiti tom čoveku kolicu? :(

(ponedeljak, 09. dec 2019, 04:58) - bojana [neregistrovani]

za ovakve teske slucajeve

treba zakon da ne postoje nikakve pravne prepreke da drzava mora da im pomogne,.da takvi slucajevi moraju da imaju prednost..

(ponedeljak, 09. dec 2019, 00:08) - popaj [neregistrovani]

zivot

I onda se nadje neko da tupi o depresiji i kako mu je tesko u zivotu i kako ima suicidne misli.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 00:04) - Nikola [neregistrovani]

Nada

Ljudi pa oni se smeju...pored tolike muke, oni daju osmeh...odmah neki kontakt, ziro racun, bilo sta...preo cega moze da im se pomogne...

(ponedeljak, 09. dec 2019, 00:00) - Nikola [neregistrovani]

majka

Ako ikako saznas kako im se moze pomoci, kontktiraj me i ja bih pomogao...javljam se iz CH...nisam imucan ali imam za toliko da pomognem...

(nedelja, 08. dec 2019, 23:39) - anonymous [neregistrovani]

Majka

Bog te blagoslovio Majko!

(nedelja, 08. dec 2019, 23:29) - Danka [neregistrovani]

Dirljivo do bola

Hitno organizovati pomoć!

(nedelja, 08. dec 2019, 23:14) - Mosev [neregistrovani]

Majka

Dali mogu dobit na koji racun da se skupi sredstva da pomognemo ovoj super mami.

(nedelja, 08. dec 2019, 23:10) - anonymous [neregistrovani]

Nadrealno strašno

Ovo je epska katastrofa od koje se čoveku duša naježi, istovremeno iz osećanja užasa i jubavi. Ima Srbija pregršt nadrealnih primera nesebične ljubavi i požrtvovanosti poput ovog. Primera pravog života i žrtve koji čiste i dušu i um. Želim najiskrenije ovim ljudima da im se od sutra život u korenu promeni.

(nedelja, 08. dec 2019, 23:07) - anonymous [neregistrovani]

Мајка

Хајде Тамара, једна лепа кућа прилагођена колицима, нека стаза да колица могу да прођу до села и наравно колица да мајка мало предахне, јуначки је изгурала ових 59 година, нека сада мало и она добије заслужени одмор.
Оно што мајка може, не може нико други.