Poziv radnicima pošte da obustave štrajk dok traju pregovori

Radna grupa Vlade Srbije uputila je večeras molbu radnicima "Pošta Srbije" da privremeno obustave štrajk dok traju pregovori, ističući da je jednoglasno zaključeno da će unutar povećanja mase zarada od deset odsto biti urađena raspodela, tako da će najveće povećanje dobiti zaposleni na tehnološkim poslovima, koji istovremeno imaju i najmanja primanja.

Takođe, tokom marta 2020. godine biće izvršena raspodela sredstava zaposlenima iz dela dobiti "Pošte Srbije" za 2019. godinu.

Radna grupa naglašava da je data saglasnost i za prijem u radni odnos na neodređeno vreme 100 zaposlenih na tehnološkim poslovima do kraja godine, sa tendencijom daljeg povećavanja broja ljudi u operativi.

Članovi Radne grupe podsetili su da je JP "Pošta Srbije" jedno od dva javna preduzeća kojima je vlada odobrila raspodelu iz dobiti za prethodnu godinu i to lineralno, odnosno u jednakom iznosu svim zaposlenima, kao i da je izvršena jednokratna isplata solidarne pomoći od 20.000 dinara za one sa najmanjim platama.

Svi prisutni su na sednici Radne grupe zaključili da radnici ovim štrajkom ugrožavaju osnovno poslovanje, kao i da je potrebno što pre stabilizovati situaciju.

Predstavnici vlade u Radnoj grupi uputili su apel svim zaposlenima JP "Pošte Srbije" da razmišljaju o budućnosti ovog preduzeća, kao i molbu da ukažu više poverenja u nastaloj situaciji.

Oni su zaključili da je tragično to što plate nisu povećavane više od 15 godina, ali su dodali i da su u ovoj godini preduzete brojne mere kako bi se ta situacija promenila.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво