Ivanović: Lažna vest prištinskih medija o smrti Silvane Arsović dodatni pritisak na nju

Direktor KBC u Mitrovici Milan Ivanović demantovao je informaciju o smrti Silvane Arsović, dugogodišnje saradnice Olivera Ivanovića.

Pojedini prištinski mediji popodne su objavili lažnu vest o smrti Silvane Arsović, koja se od sinoć nalazi u Kliničkom centru u Severnoj Mitrovici zbog tegoba sa pritiskom.

"Naša pacijentkinja Silvana Arsović koja je juče primljena u lošem opštem stanju zbog vrtoglavice i bolova u grudima, trenutno je na odeljenju poluintenzivne nege u poboljšanom i relativno stabilnom zdravstvenom stanju, posle terapije i nege koju je dobila", rekao je Milan Ivanović, direktor KBC u Mitrovici.

On se posebno osvrnuo na pritisak i stres kojem je već dugo izložena Silvana Arsović.

"Posle novih pritisaka od strane medija i lažnih informacija da je Silvana Arsović umrla, dužan sam da demantujem takve sračunate dezinformacije, čiji je izgleda cilj da se izazove dalje pogoršanje njenog stanja i verovatno da se ona ukloni kao svedok osionosti nekih institucija, koje iznose lažne optužbe na njen račun. Istovremeno, optužbe medija da je ona pod sumnjivim okolnostima umrla predstavljaju i pokušaj optužbe na račun naših zdravstvenih radnika i institucija", rekao je Ivanović.

Potpredsednica Građanske inicijative SDP "Oliver Ivanović" Ksenija Božović naglasila je da će oni koji su plasirali lažnu vest o smrti Arsovićeve morati za to da odgovaraju pred nadležnim institucijama.

"Čim sam čula za tu vest došla sam da se lično uverim kako je Silvana. Njeno stanje jeste loše, ali je ona živa. Smatram da je ovo još jedan vid pritiska na nju i zato će oni koji su objavili ovu lažnu vest morati da kažu odakle im takva informacija. Ako ne nama, onda nadležnim institucijama. Mi u Građanskoj inicijativi smo ovo shvatili i kao upozorenje. Ne daj Bože da se nešto loše desi Silvani, oni će odgovarati za to, a čim se bude oporavila, Silvana će podneti tužbu protiv njih", rekla je Božovićeva.

Sekretarica ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića primljena je juče u koronarnu jedinicu Internog odeljenja Kliničko - bolničkog centra u Severnoj Mitrovici zbog pogoršanog zdravstvenog stanja izazvanog povišenim krvnim pritiskom.

broj komentara 0 pošalji komentar