Koliko smo spremni da se borimo protiv nasilja nad decom

Nasilje nad decom jedan je od ključnih problema u Srbiji, a u njegovo sprečavanje potrebno je uključiti celokupno društvo, zaključak je Druge javne rasprave o predlogu strategije za sprečavanje i zaštitu dece od nasilja, održane u Novom Sadu.

Za smanjenje nasilja najvažniji su prevencija i edukacija celog društva da bi se ono prepoznalo i reagovalo na pravi način. Rasprava će biti održana u još četiri grada u Srbiji.

"Po prvi put ćemo zaista pokušati preventivno da delujemo. Ukoliko se ova strategija usvoji, ukoliko se bude sprovodila onako kako bi trebalo da se sprovodi, ja sam potpuno siguran da ćemo u narednim godinama, u naredne dve godine, imati ozbiljne pokazatelje i rezultate da su statistike pokazale da je nasilja manje", rekao je osnivač Fondacije „Tijana Jurić" Igor Jurić.

Gradnačelnik Novog Sada Miloš Vučević je upitao da li su svi spremni da implementiraju strategiju i akcioni plan i koliko je svako spreman da se uključi.

"Ili očekuje da to bude pitanje za nekog Igora, Zorana, Miloša, nije bitno. To je pitanje za svakog od nas. Da li smo spremni da postupamo i da se borimo", poručio je Vučević.

broj komentara 0 pošalji komentar