U sportskom centru "Iskra" obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je u sportskom centru "Iskra", jedinstvenom objektu u Srbiji koji populaciji osoba sa invaliditetom pruža optimalne uslove za bavljenje brojnim sportskim sadržajima. Bilo je reči o uslovima za treniranje i rezultatima sportista sa invaliditetom.

Bila je to prilika da se još jednom govori o tome koliko je Kragujevac učinio u inkluziji osoba sa invaliditetom i ostvarivanju njihovih ljudskih prava.

Kragujevac veliku pažnju posvećuje unapređenju uslova života osoba sa invaliditetom, o čemu govori i podatak da je treću godinu zaredom dobitnik nagrade Kancelarije zaštitnika građana za doprinos sveobuhvatnoj pristupačnosti različitih objekata osobama sa invaliditetom.

"Mi smo jedinstven primer u širem regionu, budući da posedujemo jedan ovakav objekat kao što je sportski centar 'Iskra' koji je namenjen osobama sa invaliditetom. Osim toga, u Sportskom privrednom društvu 'Radnički' rade osobe sa invaliditetom, koje pritom aktivno učestvuju na brojnim sportskim takmičenjima i ostvaruju značajne rezultate, a ujedno ovde u 'Iskri' pripremaju i mnoge druge sportiste za neke buduće uspehe", poručio je direktor sportsko-privrednog društva "Radnički" Bojan Ilić.

Kvalitetni uslovi za treninge u sportskom centru "Iskra" omogućili su sportistima ostvarenje vrhunskih rezultata. Posle brojnih uspeha na evropskim i svetskim takmičenjima, kao kruna svega došao je plasman na Paraolimpijske igre gde će Srbiju u tandem biciklizmu predstavljati Lazar Filipović i njegov pilot Strahinja Trakić.

Sve je počelo 2004. godine kada je kragujevački paraolimpijac i upravnik sportskog centra "Iskra" Goran Nikolić doneo prve tandem bicikle u srce Šumadije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи