Žitelji Idvora čuvaju sećanje na Pupina

Žitelji Idvora i Fondacija "Mladen Selak" već četiri decenije organiziju surete naučnika, privrednika, inovatora i mladih talenata koji čuvaju sećanje na Mihajla Pupina. Za sve ono što je uradila tokom protekle četiri decenije, Fondaciji su pripale nagrade Privredne komore Srbije i Svetske organizacije pronalazača iz Moskve.

Privredna komora Srbije posebnu pažnju posvećuje mladima, podstiče njihovo obrazovanje, nastupe na stranim takmičenjima. A kako je i Fondacija "Mladen Selak" posvećena istim ciljevima, otuda i Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije Fondaciji za četiri decenije Sureta u Idvoru.

Nermina Ljubović, direktor direktorata u Privrednoj komori Srbije kaže da od 40 godina, čak 18 susreta je bilo ogranizovano u okviru komorskog sistema Srbije.

"Privredna komora Srbije i Fondacija sarađuju na istom poslu i posvećene su mladima, inovacijskom pokretu i unapređenju inovativnosti i svih onih rešenja koja će sutra biti primenljiva u privredi Srbije", kaže Ljubovićeva.

Za jubilej, stiglo je priznanje i Svetske organizacije pronalazača iz Moskve. Oba priznanja govore da je inovacijski pokret bio i ostao na dobrom putu.

Milan Božić, predsednik Fondacije "Mladen Selak" kaže da je bilo puno i problema, ali su ipak uspeli da napravei jednu veliku stvar.

"Uspeli smo da opstanemo 40 godina u borbi za afirmaciju inovacijskog pokreta i primeni inovacija u proizvodnji, boreći se za Pupinov sistem vrednosti i njegov način privrednog razvoja putem u inovacijsko društvo", kaže Božić.

Planova za saradnju ima još.

"Planiramo još čvršće povezivanje sa Fondacijom i organizovanje niza zajedničkih aktivnosti čiji će fokus biti upravo razvoj inovativnosti", kaže Nermina Ljubović.

"Možemo ponoviti, recimo da održimo te oktobarske susrete iduće godine u Komori i da se malo animiraju i resorna ministarstva i drugi društveni subjekti", kaže Božić.

Pupin je probleme ekonomije rešavao znanjem i inovacijama, pa bi to trebalo, smatraju profesori, inženjeri i privrednici, da bude model i današnjeg sitema vrednosti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво