Beograd dobio 174 nova autobusa, najavljena nabavka novih vozila

Na ulicama Beograda naći će se 174 nova autobusa koje je kineska kompanija "Higer" dostavila Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd", saopštio je Beoinfo.

Primopredaji novih vozila su, između ostalih, prisustvovali zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, kao i predstavnici ambasade Narodne Republike Kine.

Vesić je rekao da je danas veliki dan za Beograd, jer će se od danas na ulicama prestonice naći 174 nova autobusa, čija je vrednost 35 miliona evra. Podsetio je da je u junu kupljeno 70 novih autobusa, koji su plaćeni oko deset miliona evra.

"Što samo znači da smo ove godine za Gradsko sobraćajno preduzeće obezbedili 244 nova autobusa, ukupne vrednosti 45 miliona evra. To je najveća pojedinačna kupovina autobusa u jednoj godini u istoriji GSP-a", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Dodao je da je gradski saobraćaj možda najvažniji vid usluge Grada Beograda prema građanima, podsetivši da je veoma važno da se obezbede kvalitetne usluge, kao što je važno i da se plaća gradski prevoz.

Najavljeno je raspisivanje nabavke za novih 100 zglobnih autobusa, 40 trolejbusa i deset električnih autobusa.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 02. dec 2019, 12:39) - ГОран [neregistrovani]

Нови, али колико дуго?

За пар дана ће бити:
1. прљави
2. ишарани графитима
3. испљувани
4. уништена седишта
5. изгребана стакла
6..... наставите низ.
Нажалост, тако је то у Србији.

(nedelja, 01. dec 2019, 17:56) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

Sve čestitke.