Pripadnicima vojske uručeni ključevi 24 stana

U Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba uručeni su ključevi od 24 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Vojska svakog dana brine i vodi računa o poboljšanju životnog standarda svakog svog pripadnika, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je istakao da je Vojska Srbije tu da pomogne, vodi računa i brine o svim svojim pripadnicama, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Svako ko veže sudbinu za Vojsku Srbije može da računa da će se o njemu voditi računa, da će se rešavati svi njegovi problemi pa i stambeni. Koja državna institucija može da se pohvali da svakog meseca reši stambeno pitanje za bar 20 svojih pripadnika", upitao je Vulin.

Ukazao je da briga o pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podrazumeva i brigu o njihovim porodicama, jer ukoliko su one sigurne i zbrinute, pripadnici Vojske Srbije mogu da se posvete onome što je najvažnije – čuvanju i odbrani naše zemlje i naše slobode.

Istakao je da se neprekidno radi na ponovnom uspostavljanju sistema koji je planski i namerno rušen kako bi nestalo i vojske, ali i Srbije.

Među onima koji su rešili svoje stambeno pitanje je potpukovnik Darko Kovačević iz Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije. Kako kaže, u dvoiposobnom stanu u bloku 62 u Novom Beogradu živeće sa ženom i dve ćerke.

"Ovo je zaista jedan jako uzbudljiv trenutak. Imaću priliku da Novu godinu dočekam sa svojom porodicom u novom stanu. Oženjen sam, imam suprugu i dve ćerke, jedna je student, jedna srednjoškolac. Raduju se i one, jednako kao i ja. U narednih par dana imaćemo priliku da uđemo u stan i osmišljavamo kako ćemo ga namestiti i da se napokon skrasimo u svom domu", rekao je potpukovnik Kovačević.

Potpukovnik Dejan Ivantić iz Specijalne brigade Vojske Srbije dobio je stan u Pančevu.

"Rešio sam svoje stambeno pitanje posle 26 godina u službi. Uzbuđen sam, impresioniran i hvala Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije što brinu za svoje pripadnike. Za mene je ovo poseban dan", poručio je potpukovnik Ivantić.

broj komentara 0 pošalji komentar