Dupliran broj migranata u odnosu na 2018. godinu

Broj migranata dva puta je veći ove godine nego prošle. Do sredine novembra, u Srbiji je registrovano oko 27.000 ulazaka migranata i izbeglica, a očekuje se da do kraja godine bude više od trideset hiljada, izjavio je šef beogradske Kancelarije UNHCR-a Hans Fridrih Šoder.

Kako prenose Novosti, prema Šoderovim procenama, za sada, ipak, nije na pomolu migrantska kriza poput one iz 2015. godine.

Zaključno sa 29. novembrom, u centre su smeštena 4.302 migranta, a mesta još ima jer su kapaciteti 6.000 ležajeva.

"Oko 10 odsto ove populacije čine deca bez pratnje, kojima je teško odrediti tačne godine, jer nemaju dokumenta ili imaju lažna", rekao je Šoder.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво