Dupliran broj migranata u odnosu na 2018. godinu

Broj migranata dva puta je veći ove godine nego prošle. Do sredine novembra, u Srbiji je registrovano oko 27.000 ulazaka migranata i izbeglica, a očekuje se da do kraja godine bude više od trideset hiljada, izjavio je šef beogradske Kancelarije UNHCR-a Hans Fridrih Šoder.

Kako prenose Novosti, prema Šoderovim procenama, za sada, ipak, nije na pomolu migrantska kriza poput one iz 2015. godine.

Zaključno sa 29. novembrom, u centre su smeštena 4.302 migranta, a mesta još ima jer su kapaciteti 6.000 ležajeva.

"Oko 10 odsto ove populacije čine deca bez pratnje, kojima je teško odrediti tačne godine, jer nemaju dokumenta ili imaju lažna", rekao je Šoder.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 30. nov 2019, 15:00) - anonymous [neregistrovani]

Sta kazu nase vlasti na ovo

Ee Orbane, Orbane sto se rodi u Madjarskoj sto se nisi rodio u Srbiji.

(subota, 30. nov 2019, 10:07) - anonymous [neregistrovani]

Malo cudno

Meni je cudno da EU nemoze da zaustavi ovoliki priliv migranata koji su okupirali R Srbiju , Grcku ,BiH itd dali mogu ovi migranti da budu deportovani iz zemalja odakle dolaze izuzev Sirije gde je to podrucje ratom zahvaceno pozzzz.

(subota, 30. nov 2019, 10:06) - anonymous [neregistrovani]

Posledice

Sta je potpisano u Marakesu videcemo uskoro u Srbiji.Migranti ce ovde biti trajno naseljeni a onda zbogom Srbijo.Srecom pa se iseljavam.Ne bih voleo da sam u kozi onih gde ce oni ziveti.Polako i sigurno silom naseljavaju Evropu.Ti Srbijo samo cuti i trpi.