Megatrend prodat za 56 miliona evra

Rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović izjavio je danas da je, posle 30 godina postojanja, taj Univerzitet prodat za 56,1 milion evra i da je potpisan ugovor o potpunom prenosu vlasništva tog univerziteta na Dejana Đorđevića, koji je na čelu konzorcijuma nemačkih fondova.

Mića Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da novi vlasnik ima obavezu da, u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univrziteta uloži još 150 miliona evra.

Jovanović je kao razlog za prodaju univerziteta naveo medijski linč i kampanju, a epilog je to što je, posle negativne hajke koja traje već pet godina, upis studenata "opao za 400 odsto".

"Povod je medijski linč i kampanja, a film na N1 je vrhunac toga", rekao je Jovanović i dodao da mu je "preko glave" i optužbi predstavnika Saveza za Srbiju, za čije vreme je, kako kaže, Megatrend cvetao.

Jovanović je najavio svoje povlačenje i nastavak života u Francuskoj.

"Neću više ni da živim ovde, neće više biti rektora uvek interesantnog medijima", izjavio je Jovanović i dodao da je vreme da se posle više od 40 godina karijere "odmori" od svega.

On je izjavio i da mu je nuđena finansijska pomoć države, ali da nije pristao jer bi to, kako je naveo, puklo kao bomba.

Jovanović je istakao da nije kriminalac, niti oligarh, kao i da je Megatrend oličenje kvalitetnog obrazovanja sa profesorskim "trustom mozgova".

"Nijedna diploma nije ovde kupljena", tvrdi Jovanović. On je demantovao sve navode o tome da su doktorat ili osnovne studije ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sporne.

Istakao je da za sve postoji i dokumentacija u koju su uvid mogli da imaju i predstavnici Saveza za Srbiju, ali oni to nisu iskoristili.

Po njegovim rečima, nije više do njega da li bi predstavnici Saveza za Srbiju mogli sada da pristupe arhivi, nego do novog vršioca dužnosti rektora Dejana Đorđevića.

Novi vlasnik Megatrenda je prusustvovao konferenciji za novinare, ali je svoje zvanično obraćanje najavio za sledeću nedelju, po završetku svih procedura.

Ipak je kratko poručio da, kada su u pitanju diplome, sve mora biti po zakonu i da će, ako bude potrebno, biti formirane i posebne komisije.

 

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво