Dečak na koga je pala metalna kapija van životne opasnosti

Šestogodišnji dečak B. V. na koga je juče pala ograda u dvorištu Osnovne škole "Duško Radović" na Klisi, stabilnog je zdravstvenog stanja i van životne opasnosti. Roditelji đaka: Kapija nema graničnik, utvrditi tehničku ispravnost.

Učenik prvog razreda Osnovne škole "Duško Radović" u novosadskom naselju Klisa juče je zadobio teške telesne povrede opasne po život kada je na njega pala metalna kapija. Nakon operacije, prebačen je na Odeljenje intenzivne nege Dečje bolnice.

Prema rečima direktorke škole Slavoljupke Mihajlović, incident se dogodio nakon što su dečaku B. V. završeni časovi.

"Posle časova, on i još nekoliko učenika guralo se u blizini ograde, nakon čega je ona pala i povredila dečaka", navela je direktorka.

Mihajlovićeva je rekla je da je obišla đaka te škole u Dečjoj bolnici.

"On je stabilno i van životne opasnosti. U školi je danas prosvetna inspekcija, koja utvrđuje okolnosti i činjenice u vezi sa jučerašnjim incidentom. Ono što mogu reći, jeste da je škola juče, nakon incidenta, uradila sve po propisima, obavestila roditelje, nadležne organe, a stalno sam na vezi sa bolnicom, gde dečak leži", navela je Mihajlovićeva.

Vanredni inspekcijski nadzor

Gradska uprava za obrazovanje juče je naložila vanredan inspekcijski nadzor, odnosno pregled svih osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu.

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić rekao je da će on lično zahtevati da se utvrdi u kakvom je stanju mobilijar u svim školama.

Takođe, kako je naglasio, insistiraće se i na utvrđivanju odgovornosti škole na Klisi i direktorke, a u vezi sa konkretnim incidentom koji se juče dogodio.

Roditelji đaka koji idu u Osnovnu školu "Duško Radović" na Klisi, kažu da je jučerašnji incident samo poslednji u nizu, "te da ta škola ima pregršt nagomilanih problema od ranije, a jedan od njih je proces segregacije, koji se ne sprovodi na pravi način".

S druge strane, direktorka Mihajlović kaže da su to "sve dezinformacije, odnosno da nisu dobro prenete", ali nije bila u mogućnosti da preciznije objasni ove navode, jer je bila sa inspektorima u školi.

Roditelji, koji nisu želeli da govore imenom i prezimenom, kažu i da su juče, nakon incidenta, ustanovili da kapija, koja je pala na dečaka, nema graničnik.

Ističu da bi i to trebalo ispitati i ustanoviti da li je to bio uzrok pada ograde. Neophodno je, kažu, utvrditi tehničku ispravnost ograde, kao i to ko je potpisao tehničku ispravnost.

broj komentara 0 pošalji komentar