Odbor BU jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Odbor će dostaviti konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

U saopštenju na sajtu Univerziteta se navodi: "Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, na sednici održanoj 21. 11. 2019. godine, preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka 05-01 broj 131 od 28. 10. 2019. godine i jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije 'Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji', koju je imenovani odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine."

Navodi se da je Mali učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana Fakulteta.

Zaključeno je da će Odbor za profesionalnu etiku dostaviti konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je za RTS da će odluka odbora biti saopštena Senatu koji će postupiti po određenim procedurama.  

Prethodno je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.

Univerzitetu u Beogradu stiglo je pet inicijalnih žalbi na odluku Nastavno-naučnog veća FON-a.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара