Zavirite u park ispod najvišeg mosta na Koridoru 10

U podnožju Vrle, najdužeg i najvišeg mosta na južnom kraku Koridora 10, uređen je park. To je jedan od pet parkova u Vladičinom Hanu, a preduzeće "Koridori Srbije" je finansiralo izgradnju. Posle završetka auto-puta, obnovili su i lokalne saobraćajnice u toj opštini.

Mesto za odmor, šetnju, uživanje kraj reke Vrle. Šest meseci po otvaranju auto-puta kroz Grdeličku klisuru, uređen je park ispod mosta koji je postao simbol izgradnje ovog dela Koridora 10 i Vladičinog Hana. U čast Vrli, trinaestogodišnja Teodora Ilić napisala je pesmu.

"Stvarno ima o čemu da se piše, jer ja mogu slobodno da kažem, ovo jedan od najlepših mostova u Evropi, ne samo u Srbiji", navela je pesnikinja Teodora Ilić. 

"Možemo kada budemo, na primer umorni, ili kada budemo ljuti, da dođemo na ovo mesto i onda da se odmorimo i opustimo", kaže Jovana Ilić iz Vladičinog Hana. 

"Kako je počela izgradnja, mi smo svako prepodne i popodne ovde. Radnici rade, mi izađemo i šetamo", ističe Dafina Stanković iz Vladičinog Hana.

Nekada neuređeni deo opštine, odakle su izvođači radova izvezli skoro 26 hiljada kubika materijala, sada je "Park prijateljstva".

Pešačke staze, prilagođene slepim i slabovidim osobama, klupe, kante za smeće, travnate površine sa automatizovanim sistemom za navodnjavanje.

"Naš zadatak je bio kompletno ozelenjavanje parka Vrla, i leve i desne obale, i parkinga, u kojoj je obuhvaćemo oko 15 hiljada kvadrata trave, oko tri hiljade komada sadnica", naveo je Mitar Petrović, predstavnik izvođača radova. 

Preduzeće "Koridori Srbije" je finansiralo izgradnju parka, obnovili su i 13,5 kilometara lokalnih puteva.

"Kao društveno odgovorna kompanija, "Koridori Srbije" smatrali su da je neophodno da površine i teren koji je korišćen za izgradnju auto-puta, treba da se uredi ovako lepim parkom", istakao je Rastko Krstić, saradnik u sektoru projektovanje "Koridora Srbije".

Unapređujemo i razvijamo ovaj park, pešački most koji će spojiti obale reke Vrle. Radićemo igračke, odredićemo pozicije za restorane i kafiće u okviru ovog kompleksa", naveo je Goran Mladenović, predsednik Opštine Vladičin Han. 

Ovaj park će u večernjim satima biti osvetljen, kao što su i stubovi mosta Vrla.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво