Nova dečja klinika u Deligradskoj ulici, početak radova sledećeg proleća

Nova dečja klinika za najmlađe biće izgrađena u Deligradskoj ulici, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na Svetskom danu dece. Izgradnja će početi na proleće 2020. godine

Zaključkom Vlade Srbije određena je lokacija za Tiršovu 2 na kraju Deligradske ulice, što znači da je sve bliža realizacija celokupnog projekta nove dečje klinike.

Radojičić je kazao da će nova bolnica biti vrlo savremena, s obzirom na to da će biti izgrađena po ugledu na najsavremenije bolnice u Evropi.

Bolnica će imati više od 30.000 kvadrata, sobe će biti jednokrevetne i dvokrevetne, a najnovija oprema će zadovoljiti najsavremenije standarde, dok će u podzemnoj garaži biti mesta za šeststo automobila.

Gradonačelnik je naveo i da je lokacija određena tako da "ljudi koji žive sa ove strane reke imaju vrhunsku dečju kliniku", ali i zato što će i bolnica baš na tom mestu imati direktan izlaz na auto-put u dva smera.

"Iz centra grada pacijenti će imati pristup iz pravca Deligradske ulice. U blizini je i Ginekološko-akušerska klinika, tako da deca koja se rode sa najtežim komplikacijama mogu odmah da se leče ili operišu na novoj klinici", objasnio je Radojičić.

Tiršova 2 je trenutno u fazi izrade urbanističkog projekta, a završava se istovremeno fizibiliti studija.

Klinika će se graditi u četiri faze: prva je rušenje postojećeg objekta, druga izgradnja saobraćajnice, treća pripremni radovi, a četvrta faza je gradnja, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Gradonačelnik je dodao i da će planirano rušenje postojećeg objekta na lokaciji buduće klinike započeti tokom zime kada počinju pripremne aktivnosti na terenu za samu izgradnju, a izgradnja će početi na proleće 2020. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво