Sahrana Mihajla Sporića u četvrtak na Novom groblju

Komemorativna sednica povodom smrti Mihajla Sporića održaće se u četvrtak u 10 časova u svečanoj sali Matematičke gimnazije. Istog dana u 12 časova Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju, obavljeno je na sajtu Matematičke gimnazije.

Mihajlo Sporić, jedan od najboljih mladih srpskih fizičara i student Univerziteta Kembridž, preminuo je u 22. godini.

Osvojio je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima i najvažniju među njima – zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike 2016. godine. Godinu dana kasnije proglašen je za Mladog heroja Srbije.

Bolest ga je zaustavila na završnoj godini prirodnih nauka.

Mihajlo će biti sahranjen na Novom groblju u Beogradu, a njegova porodica je zamolila da se umesto kupovine cveća prikupi novac za pomoć Fondaciji za decu obolelu od raka Nurdor. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 20. nov 2019, 13:47) - Nenad Ranisavljevic Paris [neregistrovani]

Tragedija bez predsedana

Strasno teska vest i mucno raspolozenje kada procitate ovako tuznu vest o smrti mladog coveka pred kojim je tek bilo vremena za zivot na pretek.Sta su 22godine mladog zivota pred ovako surovom i opakom bolesti?Nista ama bas nista a sta se sad tu moze, nek je vecna slava i hvala mladom naucniku a roditeljima izrazi dubokog saucesca !

(sreda, 20. nov 2019, 12:02) - Maria [neregistrovani]

R.I.P

Neka te andjeli cuvaju. Ovo je velika tragedija za tvoju porodicu ali i za celu Srbiju. Nazalost malo je ljudi kao sto si bio ti. Spavaj, andjeli su pokraj tebe. RIP.

(sreda, 20. nov 2019, 11:03) - nina [neregistrovani]

Tuga

Saucesce porodici koja je i najvecoj tragediji velika, divan gest, ugledajmo se na ove ljude, ne kupujmo preskupe bukete, usmerimo taj novac mudrije.