Nove mogućnosti za medijsku saradnju Srbije i Kine

U želji da razmene mišljenja i iskustva s kineskim kolegama predstavnici Ministarstva kulture i informisanja, javnih servisa i agencije "Tanjug" su u poseti Kini. O medijskoj saradnji razgovarali su sa predstavnicima Kineske centralne televizije, agencije "Sinhua" i Vlade.

Razmena programa, tehnologije, ali i iskustava bila je tema razgovora tokom susreta sa članom Uređivačkog odbora Kineske medijske grupe Liuom Sijaolungom.

"Mogli smo mnogo toga da čujemo u želji da se razmene materijali, da se emituje sadržaj i na srpskoj televiziji i na kineskoj televiziji, što će doprineti i zbližavanju ova dva naroda", kaže Aleksandar Gajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture.

Tatjana Ćitić, rukovodilac Službe medijskih usluga RTS-a kaže da su tokom sastanka prepoznali neke nove mogućnosti posebno u razvojnom smislu.

"Recimo, što je meni bilo najinteresantnije ovde se već emituje 4K kanal, a mi razmišljamo o testiranju jednog ovakvog kanala", rekla je Ćitićeva.

Delegacija iz Beograda upoznala se bliže sa Kineskom medijskom grupom u čijem sastavu postoje nacionalni radio i televizija, ali i internet, TV i radio programi na više od 40 stranih jezika.

"U Kini radi redakcija na srpskom jeziku koja svakoga dana emituje vesti i emisije na srpskom jeziku, pa nadam se da će jednog dana u Srbiji raditi redakcija na kineskom", kaže Tijen Ju, šefica Redakcije na srpskom jeziku u Kineskoj medijskoj grupi.

Medijska saradnja Srbije i Kine bila i tema susreta sa Guo Veiminom, iz Kancelarije za informisanje Državnog saveta Kine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво