Matić: Jovanović još bez obećane pomoći za obnovu kuće

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić obavestio je predsednicu Vlade Anu Brnabić da novinar portala "Žig info" Milan Jovanović još nije dobio novčanu pomoć od Opštine Grocka za obnovu izgorele kuće i podsetio premijerku da je obećala da će se baviti rešavanjem Jovanovićevog problema.

Veran Matić je za Udruženje novinara Srbije (UNS) rekao da je premijerku zamolio da se pronađe drugi izvor sredstava kako bi se završili neophodni radovi na kući Jovanovića, koja je izgorela u decembru prošle godine.

U opštini Grocka, navodi Matić, ne postoji volja da se sakupi novac da se, kako kaže, ne bi zamerili bivšem predsedniku Opštine Dragoljubu Simonoviću, kojem se sudi pod optužbom da je nalogodavac paljevine kuće Jovanovića.

Nedostatak volje da se nadoknadi naneta šteta bar kada je o imovini reč loša je poruka, smatra Matić, o nekažnjivosti nasilja nad novinarima.

UNS podseća da se Matić u avgustu ove godine sastao sa Jovanovićem i predsednicom Opštine Grocka Živadinkom Avramović koju je, kako se navodi, izvestio da je za potpunu rekonstrukciju kuće Jovanovića potrebno još oko milion dinara.

"Avramović je rekla da bi mogli da pomognu iz budžeta iz kojeg isplaćuju pomoć građanima, kada se dogodi požar i to ne više od 50.000 dinara. Kolega Jovanović je rekao da taj novac daju nekom drugom", istakao je Matić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара