Misterija zakupa termalnog kupatila u Bogutovačkoj banji

Mataruška i Bogutovačka banja nadomak Kraljeva, nekada među najposećenijim odmaralištima i lečilištima u Srbiji, na prodaji su u paketu već desetu godinu. Novog vlasnika čekaju ne samo gosti, već i meštani. Zahvaljujući njima Bogutovačka banja, iako u stečaju, sačuvana je od korova. Bila je puna gostiju do pre mesec dana, dok na banjsko-termalno kupatilo ponovo nije stavljen katanac.

Bez javnog oglašavanja, kupatilo sa termalnom vodom dobilo je zakupca, a meštani i gosti zabranu ulaska.

"Najednom se pojavio, ja mislim da su to neki ugovori i to je ono što mi znamo. Ko je zakupio, kako je zakupio, mi to ništa ne znamo", ističe Kata Zorić, meštanka Bogutovačke banje.

Kućevlasnici kažu da od stečajnog upravnika već pet godina traže u zakup kupatilo. Samo su na dopis iz 2017. godine dobili odgovor.

"Zamolili smo da li možemo da zakupimo kupatilo i da nam kaže pod kojim uslovima. Međutim, on je meni rekao da izlazi u utorak oglas u Večernjim novostima. Oglas nije izašao. Ja sam ga ponovo kontaktirala i on kaže to je bila grafička greška. Na tome se završilo. Nikada više nas nije kontaktirao", objašnjava Zora Borisavljević, meštanka Bogutovačke banje.

Oronulo kupatilo u kome danas nema ni struje stanovnici banje i gosti sami su održavali mobom.

"Ja svake godine kosim ovaj plac ovde da se ne bi to zapustilo. Niko mi nije rekao, sam sam preuzeo to i radiću sve dok se neko ne seti da to uredi, da uredi da bude kako treba i kako zaslužuje ovaj božiji dar, ovaj dragulj koji retko gde ima. Ja sam dosta prošao, ali ovako nešto nema nigde", naglašava Momčilo Pavlović iz Beograda.

Kućevlasnici su uglavnom naši ljudi iz inostranstva koji su svu stečenu imovinu uložili u ove apartmane i kuće.

"Dvadeset godina živim na Kipru, a pre mesec dana sam posetila Bogutovačku banju zbog odmora i onda kada sam osetila ovaj mir, tišinu, zdravlje jednom rečju raj, onda sam odlučila da kupim kuću", kaže Dragana Đorđević sa Kipra.

Ali lek je kažu voda. Ona je već mesec dana pod katancem. Zakupca nismo uspeli da nađemo, a odgovor stečajnog upravnika i nadležne agencije još nismo dobili.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво