Sremsko selo Platičevo ujedinjeno u pomoći za malu Nikolinu

Meštani sremskog sela Platičeva nikada nisu bili složniji i humaniji. Ujedinila ih je želja da pomognu petogodišnjoj Nikolini Gutić, koja boluje od leukemije. Kako bi prikupili novac za njeno lečenje, organizovali su nekoliko humanitarnih akcija.

Dok se Nikolina od prošlog meseca s teškom bolešću bori u novosadskoj bolnici, njene komšije su organizovale humanitarni sportski turnir za koji se prijavilo 26 ekipa.

Dragan Petrović iz FK Jedinstvo Platičevo kaže da je to nešto najmanje što su mogli da učine. Kroz sport sve najbolje i dolazi, organizacija je potekla od momaka iz kluba, dodaje Petrović.

Da pomognu u lečenju petogodišnje devojčice, u Platičevo su došli i fudbaleri iz drugih sela.

"Meštani Grabovaca su nam pomogli da napravimo ove majice i da dođemo ovamo na turnir da igramo. Mi ne poznajemo ovu devojčicu, ali smo došli da igramo za nju", navodi Draža Đokić iz tog sela.

"Mi smo iz sela koje je devet kilometara udaljeno odavde. Došli smo ovde da pomognemo, što se tiče turnira, pobednici smo svi koji smo se pojavili ovde danas", napominje Nikola Novaković.

Kutije za prikupljanje novca postavljene su u seoskim prodavnicama i lokalima.

"U školi postoji kutija u kojoj sakupljamo pomoć za Nikolinu, i svaki kusur od užine se ostavlja u tu kutiju", ukazuje Tamara Jerotić iz Platičeva.

Za Nikolinu će igrati i njeni drugari iz ansambla.

Vladan Reljić iz šabačkog Ansambla narodnih igara "Hajduk Stanko" kaže da je Nikolini pozlilo posle nastupa u oktobru.

"Mi ćemo učestvovati na humanitarnom koncertu prvog decembra u Platičevu, gde će se prikupljati sredstva za njeno lečenje", ističe Reljić.

Na humanitarnom turniru prikupljeno je dvesta hiljada dinara, a da bi Nikolina otišla na lečenje u Italiju, potrebno je oko 100.000 evra. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво