Knežević: Bastaćev minus veći od milion evra, ne plaše me pretnje

Direktor Sportskog centra "25. maj - Milan Gale Muškatirović" Jovan Knežević saopštio je da je bivše rukovodstvo ovog centra pod kontrolom predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, na osnovu nalaza budžetske inspekcije Grada Beograda, napravilo minus znatno veći od milion evra.

Jovan Knežević je ujedno poručio da ga neće uplašiti pretnje, koje su počele na promociji knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a kulminirale sinoć kada je dobio pretnje smrću telefonom.

"Inspekcija je napravila izveštaj na 274 strane i podnete su krivične prijave. Dug je znatno veći od milion evra, skoro dva, bilo je mnogo nezakonitosti i nepravilnosti, ali ostaviću detalje nadležnim organima", rekao je Knežević na konferenciji za medije.

Kako je naveo, nevosmisleno je potvrđeno da prethodni menadžment, ne jedan, nego svi unazad pet godina, nisu se vodili domaćinski, ni zakonito u rukovođenju centra.

"Određenim lokalima je izadavan prostor bez ikakvog javnog nadmetanja, po principu dogovora, nekim lokalima je dozvoljena prenamena bez zakonskog dogovora, za određena kašnjenja u plaćanju nekima nikad nije naplaćena zakonska kamata i budžet je tu oštećen za veliki novac", rekao je Knežević.

On je dodao da će novo rukovodstvo, uprkos svemu, uspeti da Centar Novu godinu dočeka "u plusu", bez obzira što je zatečeno očajno stanje, grejanje je bilo isključeno u maju, sa dugom većim od milion evra i kreditom od Adiko banke za refansiranje, a to nije učinjeno.

"Mene pretnje neće uplašiti, sinoć sam dobio pretnje smrću telefonom, sa nepoznatog broja da neću dočekati Novu godinu. Sve sam prijavio policiji. Ono što je bitno jeste da nijedna vrsta pretnje meni, saradnicima, porodici, na mene neće uticati. Nije prvi put da mi prete, to svakako nij način da se vodi politička borba, niti neka druga bitka. Ko god da je, neka mu je na čast", kaže on.

Knežević ističe da sigurno neće odustati jer u državi postoji red i neko ko može da ga zaštiti.

"Pretnje će i mene i moje saradnike motivisati da dodatno radimo jer to pokazuje da smo na dobrom putu. Ne vidim drugi razlog za pretnje, osim ako neko ima razlog da se boji. Sve i da se desi najgore doći će neko drugi i uradiće sve što treba da se radi. Završiću posao ja ili neko drugi. Zakon mora da bude isti za sve", poručio je Knežević, uz konstataciju da redovno obavlja posao i nema dodatno obezbeđenje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара