Mihajlović: Učimo decu toleranciji i poštovanju

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je povodom obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije, 16. novembra, da svi moraju da rade zajedno na stvaranju tolerantnijeg društva.

Zorana Mihajlović je u saopštenju za javnost istakla da je važno da, kada se obeležava Dan tolerancije, da ljudi u Srbiji budu ponosni na svu lepotu različitosti našeg društva, ali i da svi zajedno radimo više kako bismo postali još tolerantniji i sa više brige i empatije jedni prema drugima.

Naglasila je da svi imaju ulogu u stvaranju društva jednakih.

"Pored države koja sprovodi zakone, u skladu s demokratskim načelima poštovanja ljudskih prava, važno je da promovisanje čestitih vrednosti na sebe preuzmu svi – od škole i porodice, da učimo decu da poštuju i uvažavaju jedni druge, do medija koji značajno mogu doprineti tolerantnijem društvu, od nasilja oslobođenoj zajednici", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade posebno je ukazala na težak položaj romske nacionalne manjine, ali i žena iz višestruko diskriminisanih i ranjivih grupa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара