Sve više domaćih IT kompanija sarađuje sa partnerima iz SAD

Dve srpske IT kompanije sklopile su ugovore sa partnerima iz SAD, a još osamnaest pregovara o poslovnim aranžmanima. - to je rezultat projekta "Tesla nejšn" koji je pokrenula domaća IT zajednica kako bi brendirala kompanije iz svog sektora i spojila ih sa partnerima u Sjedinjenim Državama.

Milan Krstić, suosnivač je startap firme koja je dobila posao u Americi. Radi platformu za modnu industriju koju mogu koristiti sve kompanije iz te branše.

"Tesla nejšn me je spojio sa čovekom iz Amerike koji je u toj industriji više od 25 godina i koji je imao ideju kako da reši dosta tih problema, ali mu je trebao neko da mu pomogne u pravljenju svega toga i tako smo se mi spojili i počeli da radimo", kaže Milan Krstić, suosnivač kompanije "Kejkotek".

Ambasadori projekta, grupa od 35 preduzetnika i poslovnih ljudi u SAD promoviše Srbiju i srpski IT povezivanjem naših firmi i stručnjaka sa probranim američkim kompanijama.

"To je važno, zato što nakon tih povezivanja možemo da pokrenemo kampanju kojom ćemo sa dokazanim rezultatima da kažemo: Srbija je jedno izuzetno mesto iz koga dolaze tehnološki inovatori i izuzetni profesionalci. Na taj način rebrendiramo zemlju, nadamo se za samo 10 godina", istakao je Vukašin Stojkov, vođa projekta "Tesla nejšn".

Sticanjem bolje IT reputacije dobijamo više mogućnosti za uspeh domaćih firmi i stručnjaka. Projekat pozicioniranja Srbije kao tehnološki inovativne zemlje sa izuzetnim stručnjacima, podržalo je tridesetak IT kompanija koje posluju u Srbiji.

"Želimo da popravimo imidž srpskog IT-a, da pokažemo snagu srpskog IT-a i šta možemo da ponudimo svetskom tržištu. Želimo da pokažemo da Srbija nije samo izvor jeftine radne snage nego mesto gde se mogu raditi veliki projekti", kaže Vojislav Kovačević iz "IGT" Srbija.

"Kako se razvija cela priča u vezi sa "Tesla nejšnom" verujem da će to doprineti i nama kao kompaniji i nama kao zemlji koja proizvodi zaista veliki broj stručnjaka na godišnjem nivou", rekla je Nađa Vukićević, menadžer "Kvantoks tehnolodži".

Izrael se brendira kao startap nacija, Velika Britanija kao tehnološka nacija, a mi smo izabrali da budemo nacija Tesle zbog njegovog srpskog porekla i uspeha koji je postigao u Americi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи