Ziđin: Svi planovi o smanjenju zagađenja u okviru zadatih rokova

Kompanija "Ziđin" iz Bora saopštila je da se svi planovi o značajnom kratkoročnom i dugoročnom poboljšanju ekoloških performansi proizvodnih kapaciteta kompanije "odvijaju predviđenom dinamikom i u okviru zadatih rokova".

U saopštenju se navodi da "Ziđin majning", kao odgovorna kompanija, posluje uvek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve evropske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvaliteta i poslovanja.

"Ziđin" ističe da je menadžment kompanije na redovnim sastancima konstatovao da se svi planovi o značajnom kratkoročnom i dugoročnom poboljšanju ekoloških performansi proizvodnih kapaciteta kompanije odvijaju predviđenom dinamikom i u okviru zadatih rokova.

Kao jednu od kratkoročnih mera, kompanija navodi nabavku dve mašine za raspršivanje magle za neutralizaciju sumpor-dioksida u gasu, a do kraja ove godine "Ziđin" obećava još tri mašine za raspršivanje magle, radi dalje neutralizacije sumpor-dioksida.

Dodaje se da će do kraja maja 2020. godine biti izgrađeno postrojenje za prikupljanje prašine i izduvnih gasova iz konvertora, a do kraja 2021. godine postrojenje za desulfurizaciju "kako bi emisija gasova uvek i u potpunosti bila u skladu sa propisanim standardima".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво