Protest zbog otpadnih voda u Gračanici, i Srbi i Albanci traže obustavu radova

Predstavnici nekoliko desetina porodica u Gračanici protestovalo je zbog pojave otpadnih voda i neprijatnih mirisa pored njihovih kuća.

Otpadne vode zadržavaju se od izgradnje zatvorenog sistema kanalizacije u Ajvaliji.

Radovima su stvoreni čepovi u zatrpanom koritu potoka kojim su otpadne vode iz tog sela odlazile dalje, zbog čega su meštani Gračanice, i Srbi i Albanci, zatražili obustavu radova i intervenciju opštinskih vlasti.

Radisav Dimitrijević iz Gračanice objašnjava da su se otpadne vode pojavile širenjem sela Ajvalije i gradnjom kuća prema naseljenom delu Gračanice.

"Kanalizacija iz novosagrađenih kuća sliva se u kanalizaciju i zadržava se u zatvorenom koritu potoka", navodi Dimitrijević.

"Sve ovo se radi zbog Bedžeta Pacolija"

Dimitrijević tvrdi da se kanalizacija gradi radi potreba investitora koji planira da podigne stambeni blok.

"Bedžet Pacoli je kupio ovo imanje i sve ovo se radi zbog njega", naglašava Dimitrijević.

Podzemnu kanalizaciju i zatvaranje korita potoka izvodi Miinistarstvo za prostorno planiranje kosovske vlade, bez znanja i odobrenja opštinske administracije u Gračanici.

"Oni su započeli dva projekta na teritoriji naše opštine bez naše saglasnosti. Mi bismo sigurno dali predlog korekcije da se sa kanalizacijom nastavi do kraja a ne samo jednim delom", rekao je opštinski funkcioner za urbanizam Dejan Jovanović.

On je nezadovoljnim žiteljima Gračanice preneo da je od izvođača radova i Ministarstva za prostorno planiranje zatraženo da obustave radove.

Nezadovoljni meštani su se sastali i sa predsednikom Opštine Srđanom Popovićem, iznoseći  podatak da u slučaju većih padavina, koje se sada i očekuju, poplava može ugroziti mnoga domaćinstva jer se kanali otvaraju i zatvaraju shodno projektu koji se sprovodi, ne vodeći računa o interesima meštana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи