"Kolibri" uz podršku Nemanje i Stefana za pomoć vrtićima

Konvencija o pravima deteta usvojena je pre 30 godina. Povodom tog jubileja, na humanitarnom koncertu u Centru "Sava" nastupio je hor "Kolibri", zajedno sa proslavljenim violinistima Nemanjom Radulovićem i Stefanom Milenkovićem. Koncert je organizovan u saradnji sa Unicefom i RTS-om.

Specijalno za ovo veče hor Kolibri je spremio himnu "Za život nov", tako su najavili večerašnji dobrotvorni koncert.

Prvi put zajedno na sceni uz mališane nastupili su i Nemanja Radulović i Stefan Milenković.

"Da prvi put, ja se sećam njegovih koncerata ovde u 'Sava centru' i prosto cela ta situacija mi je bila nerealna. Mislim da svaka emocija može da se prevede u neku melodiju", naveo je Nemanja Radulović.

Milenković je iz Čikaga došao samo da bi prisustvovao večerašnjem koncertu.

"To čime se mi bavimo, mi činimo i nastojimo da činimo druge ljude srećnima i u suštini radimo ono što volimo, i za to imamo strast", rekao je Stefan Milenković.

Cilj je da deca već u vrtićima usvajaju veštine za moderno doba i pronalaze put ka rešavanju problema.

"Nisu dečja prava svuda ista, nažalost. U stvari, ne implementiraju se na isti način. I moramo da se setimo da deci koja su više ugrožena treba da pomognemo više. Ne samo vlada nego i svaki građanin", istakla je Ređina de Dominičis, direktorka Unicefa u Srbiji.

Sav prihod od koncerta namenjen je podršci programa predškolskog obrazovanja u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво