Gimnazija u Vranju priprema enciklopediju znamenitih učenika i profesora

Gimnazija "Bora Stanković" u Vranju, povodom 140. godišnjice osnivanja, priprema enciklopediju znamenitih ličnosti koje su pohađale tu školu ili predavale u njoj.

Uputili su javni poziv za podnošenje predloga i prikupljanje podataka o profesorima i učenicima koji su učestvovali u radu i razvoju vranjske Gimnazije.

Književnici, naučnici, zaslužni građani iz oblasti umetnosti, kulture, privrede. Fotografije tridesetak ličnosti koje su radom doprinele društvenoj zajednici, a deo života provele u vranjskoj Gimnaziji, već su postavljene u holu škole. Među njima je osam akademika.

"Velika je čast istaći da smo đaci škole u kojoj su đaci bile velike i znamenite ličnosti poput Bore Stankovića, Jaše Prodanovića, Radoja Domanovića", rekla je Milica Stanković, učenica Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju.

Milica Vorkapić, koja takođe pohađa ovu školu, navela je da joj je drago što je u istoj školi u koju su išle značajne ličnosti poput Đorđa Tasića i Milana Vlajinca.

Gimnazija je formirala redakcijski odbor za razmatranje novih predloga, koji treba da sadrže kratki opis, obrazloženje, fotografiju. Odbor čine profesori Gimnazije i hroničari grada.

"Apelovala bih na ljude u široj zajednici da svoje rođake i prijatelje prijave i podnesu predloge koji su nama bitni, samo sa ciljem da niko ne bude zaboravljen, već da to bude prava Enciklopedija, pravi dokument, i polazište, osnova za neka buduća vremena", kazala je Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije "Bora Stanković".

Osnovni kriterijum je da je neko bio učenik ili profesor škole u razdoblju od 1881. do 2001. godine, predloge treba dostaviti do kraja juna 2020. godine. Enciklopedija će biti objavljena povodom obeležavanja 140 godina postojanja Gimnazije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво