Radijatori će danas ipak biti topli

Od 10 časova radijatori u Beogradu biće topli, a stanovi će grejanje imati tokom celog dana. U "Beogradskim elektranama" kažu da su se na taj potez odlučili zbog promene vremenske prognoze.

Ivana Kalanja iz "Beogradskih elektrana" rekla je za RTS da je jutros doneta odluka da se stanovi greju jer to zahtevaju vremenski uslovi.

"Jučerašnja prognoza je pokazivala da će tek uveče možda biti potrebno grejanje, ali prognoza se promenila za nekoliko stepeni i bilo je potrebno da se krene sa uključenjem postrojenja", rekla je Ivana Kalanja.

Danas će se stanovi grejati ceo dan, kao i sutra ujutru. Odluka o tome d ali će se nastaviti sa grejanjem zavisiće od vremenskih prilika.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6 i 9 časova temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa, objasnio je juče vršilac dužnosti direktora "Beogradskih elektrana" Rade Basta.

"Beogradske elektrane" zbog toga nisu isporučivale toplotnu energiju prethodna dva dana.

Kada je u pitanju naplata toplotne energije, podsećamo, ne postoji nijedan pravni osnov da se cene grejanja za potrošače koji plaćaju po paušalnom načinu, prema zagrevanoj površini, koriguju na osnovu toga da li je nekoliko dana bilo toplo, naveo je Basta u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво