Počela rekonstrukcija tri klinike Kliničkog centra Vojvodine

Počela je sveobuhvatana rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine.

Pokrajinska vlada je za rekonstrukciju klinika izdvojila 217 miliona dinara.

"Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine", izjavio je predsednik Mirović, objavljeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Predsednik Mirović obišao je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

"Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja", dodao je predsednik Mirović.

Cilj je, kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić istakla je da su prošle godine pregledali 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovali preko 6.000 pacijenta u KCV, a na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju.

"U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem Pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja", rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

broj komentara 0 pošalji komentar