Pet decenija FON-a

Jedan od najmlađih i najatraktivnijih fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka, obeležio je pet decenija postojanja. Radi konkurentnosti na tržištu znanja, najavljuju nove studijske programe i više prakse za akademce.

Dobra nastava, mogućnost za praktični rad, brz dolazak do posla, to su specifičnosti studija FON-a, kažu najbolji diplomci. Sada su na master studijama i rade.

"Trenutno sam angažovan na FON-u, konkretno na Katedri za organizaciju poslovnih sistema, trenutno na jednom projektu", kaže Milan Jovanović, diplomirani inženjer FON-a. 

"Uz adekvatnu organizaciju moguće je postići sve i kombinaciju formalnog obrazovanja i neformalnog i druženja, tako da nije bilo preterano teško", kaže Milica Micić, diplomac FON-a.

Za uspeh Fakulteta važna je i međunarodna akreditacija, razmena studenata i profesora.

"FON ima dosta saradnje sa univerzitetima, ne samo u Evropi nego i u Sjedinjenim Državama, što je veoma bitno sa Univerzitetom Templ, između ostalog i zbog toga što su američki univerziteti među najzastupljenijima na Šangajskoj listi. A bili su vrlo aktivni i u podnošenju prijava za novi ciklus Erazmus projekata", kaže prof. Nenad Zrnić, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Ništa manje nije bitna saradnja sa privredom.

"Ja mislim da je FON uspeo da odgovori na neke potrebe, s jedne strane, društva u celini, a sa druge, potrebama privrede. I mislim da se tu nalazi tajna", kaže Viktor Nedović, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dekan FON-a, profesor Milija Suknović, kaže da je FON bio "Bolonja pre Bolonje":

"Stručna praksa je bila od 2001. do 2006. godine praktično volonterski. Pokazalo se kao odličan projekat gde su studenti na trećoj i četvrtoj godini odlazili u kompanije i nametali se svojim kvantumom znanja. Danas imamo preko hiljadu potpisanih ugovora."

Sa Elektrotehničkim fakultetom pokrenuli su zajednički master program "Napredne informacione tehnologije u digitalnoj transformaciji". Studije traju tri semestra. Prva dva su posvećena nastavi, a treći izradi završnog rada i stručnoj praksi koja traje osam nedelja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара