U Infostanu kažu da redovne platiše ne treba da se ljute zbog reprograma, imaju druge pogodnosti

Do 31. decembra građani koji imaju dugovanja prema Infostanu moći će da potpišu ugovor o reprogramu duga. Oko 150.000 građana će moći da se prijave za olakšice pri otplati duga za komunalne usluge.

Direktor „Infostan tehnologija" Strahinja Dimitrijević je tokom gostovanja u Beogradskoj hronici istakao da je najveći broj i najveći iznosi dugovanja građana su od 2006. do 2014. godine, a da Infostan ima naplatu od preko 99 posto tekućih dugovanja.

Dodaje da se pred sudovima vodi preko 250.000 predmeta, a da će ovim reprogramom biti otpisana kamata, ali i delovi glavnice.

„Ukoliko plate dug u celosti, popust će biti 15 posto, ako zaključe ugovor o reprogramu na tri rate biće 12 posto, na šest rata deset posto i na 12 rata pet posto", naveo je Dimitrijević.

Upitan zbog čega ovi dugovi nisu naplaćeni ranije, Dimitrijević je odgovorio da je to pitanje za rukovodstvo Infostana koje je dozvolilo da dođe do nagomilavanja tih dugova.

"Sigurno su svi mogli da budu ažurniji po tom pitanju. Postojali su načini kako da se naplati taj dug. Tada, u tom periodu, svi izvršni postupci su bili kod sudova. Sudovi su imali veće kapacitete za izvršne postupke", istakao je Dimitrijević.

Direktor "Infostan tehnologija" je rekao da neplaćeni računi mogu da zastare samo ako se postupak ne pokrene u roku od godinu dana, ali da se to ne dešava pošto se postupak pokreće već posle tri meseca.

"Mi smo shvatili da će svako, kada dobije opomenu nakon dva, tri meseca, moći lakše da nađe način da plati te račune, a svakako sve to što plaćaju potrebno da bi grad funkcionisao kako treba, da bi bio bolji kvalitet komunalnih usluga koje pruža", naveo je Strahinja Dimitrijević

Dodaje da redovne platiše nemaju razlog da budu ljute zbog novog reprograma.

"Oni su konstantno u fokusu Infostana, mi najviše brinemo o redovnim platišama. Imaju popuste od pet, šest i sedam posto. To zavisi od toga u kom periodu redovno plaćaju račune do 15. u mesecu", naglasio je Strahinja Dimitrijević i najavio da će Infostan redovnim platišama ponuditi dodatne povoljnosti u vidu popusta za robe i usluge.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи