Ombudsman kontroliše rad Grada Beograda zbog deponije u Vinči

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole rada Gradske uprave Beograda zbog medijskih navoda da se na deponiji u Vinči pojavio otvoreni požar.

Na osnovu informacija iz medija da se na deponiji Vinča pojavio novi otvoreni požar koji može uticati na kvalitet životne sredine, zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole rada Gradske uprave Beograda.

Zaštitnik građana podseća da je povodom požara na deponiji Vinča reagovao 2017. godine, zahtevajući od svih nadležnih organa da preduzmu mere koje će obezbediti potpuno i objektivno obaveštavanja javnosti o stanju životne sredine, kao Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, ali i mere koje će sprečiti da se takve situacije u budućnosti ne ponavljaju.

Kada su mediji pre nekoliko dana izvestili o otvorenom požaru na deponiji, to su u JKP "Gradska čistoća" negirali i naveli da je dim koji se pojavio iz unutrašnjosti deponije, a snimci sa društvenih mreža od pre nekoliko godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво