Oteta deca u majčinom zagrljaju posle četiri godine; Slavica Burmazović: Ja sam najsrećnija mama na svetu

Troje dece Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug odveo u Iran, danas su stigla u Beograd. "Ja sam najrećnija mama na svetu", rekla je Slavica Burmazović na Aerodromu "Nikola Tesla".

Četiri godine nakon otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

"Ja sam najsrećnija mama na svetu", rekla je Slavica Burmazović na Aerodromu "Nikola Tesla" nakon što je dočekala i zagrlila svoju decu. 

Povratak dece Slavice Burmazović u Srbiju organizovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, a na aerodromu ih je, pored majke, dočekao i ministar Ivica Dačić.

Dačić je za RTS rekao je da je bilo veoma teško da se deca dovedu u Srbiju jer nisu imala dokumenta i nisu imala izlazne vize iz Irana.

"Sve je završeno uz posredovanje iranskog ministra spoljnih poslova", rekao je Dačić i zahvalio Zarifu na ličnoj intervenciji da se deca što pre vrate u Srbiju. 

Decu je doveo ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović.  

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci. On je, međutim, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i  sa decom otišao u Iran.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво